Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2009 10:25 - Съвместното съжителство и проблемите които могат да възникнат в една връзка
Автор: lusiantonova Категория: Тя и той   
Прочетен: 4046 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 19.02.2009 10:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Често, след продължителна (или не толкова продължителна) връзка с човека когото обичаме се стига до съвместно съжителство. И тогава връзката малко или много се променя. Това е момента в който опознаваме човека до себе си в друга светлина. Това е периода в който започваме да имаме повече задължения и ангажименти, да поемаме отговорност и за друг и най-вече имаме възможност да видим не само лъскавите страни на любимия, а и неговите недостатъци. Как да преодолеем разочарованията? Няма универсална рецепта, но има предполагам съвети които помагат.

Ако преди съвместното съжителство и в самото му начало връзката се е основавала единствено и само на страхотен секс с течение на времето шансовете тази връзка да се заздрави са минимални. Ако обаче освен секса преди съжителството двамата са се радвали на продължителни разговори, които са доставяли удоволствие и на двамата, ако имат общи интереси или дори ако нямат, но са толерантни и се интересуват от интересите на другия, ако освен страст от самото начало е имало и известна доза приятелство има място за оптимизъм.

Всеки човек има недостатъци, някои от тях дразнят повече човека с когото живеем, други не. Хубаво е да се говори за това. След като сме споделили с човека до нас голяма част от живота си, споделили сме леглото си, споделили сме храната, споделили сме домашните задължения, споделили сме напълно или частично доходите си не виждам причина да не можем да споделим и притесненията си относно онези негови навици, които не са ни особенно приятни.  Не очаквайте, че след един приятелски разговор вие ще промените навици създавани и затвърдени с години. И не забравяйте, че съвършенни хора няма (дори и вие не сте).

За проблемит с дистанционното универсален съвет няма. Той иска да гледа мача, тя изпуска най-важния епизод от любимия си сериал... Не се карайте, достатъчно е, че телевизора краде голяма част от времето и вниманието ви, не му позволявайте и да застане между вас. Ако само единя от двамата прави компромиси с дистанционното рано или късно другия ще почувства, че личната му свобода да избира интересите си е застрашена. Купете втори телевизор, няма да разберете колко скоро без конфликт, без кавги, без надмощие от страна на когото и да било ще определите общите си интереси и любими предавания.

Разпределянето на домакинските задължения не винаги е проблем, но ако във вашия случай връзката ви е застрашена... Не забравяйте, че домакинските задължения трябва да са обратно пропорционални на работното време, ако вие работите до 16:00, а приятеля ви до 20:00 не очаквайте от него да ви сготви вечеря. Ако и двамата работите до 20:00 просто се отбиите в кварталната кръчма или си поръчайте храна. Не съсипвайте връзката си заради досадни домакински задължения. Ако обаче той е от хората които и без работа да останат пак отказват да мият чинии защото са „мъже”, а това е женска работа... Съсипете я тази връзка, няма да загубите много.

До тук с битовите проблеми. Има и много по-сериозни за които аз дори не бих могла да дам съвет. Не забравяйте, че човека с когото живеете има минало, точно както и вие. Не смятам, че е престъпление да има снимки от гимназията на които освен него е и съученичката му, в която е бил влюбен. Смятам, обаче, че тази съученичка не е редно да му се обажда в 23:30 за да го покани на дискотека. Ако връзката ви е сериозна той е човека които трябва да и обясни, че приемливия час за обаждане по телефона е бил преди няколко часа и че с обаждането си е събудила приятелката му (т.е. вас). Същото се отнася и за вас, вашите приятели вече трябва да се съобразяватс факта, че не живеете сама и ако вие нямате нищо против да ви събуди добър, стар приятел не е задължително и приятеля ви да мисли така. От друга страна не можете и напълно да игнорирате целия си предишен живот и приятеля ви не може. Не му се сърдете, ако реши да изпие една-две бири с приятели неделя следобяд. Използвайте това време да се видите с приятелки или да отидете на масаж.

Ревността е често срещана причина за проблеми както между съвместно живеещи двойки, така и между двойки които не живеят заедно. Има известна доза здравословна ревност и такава която съсипва не само връзката, а и душевния мир на ревнуващия и ревнувания. Къде е границата никой не може да каже. Има хора които ревнуват всичко и всички, ревнуват от други хора (мъже или жени), ревнуват от компютъра, ревнуват от телевизора, ревнуват от работата на другия, ревнуват... със и без повод. Трудно се живее с такъв човек, опитайте се да не сте един от тях и се постаряйте да не давате поводи за ревност на приятеля си. Не му разказвайте всеки ден за бившите си връзки, той не иска да знае толкова много за тях. Ако има нещо което иска да знае той ще ви попита. Постарайте се когато излизате с приятели той да се почувства поканен (дори и да знаете, че няма да ви придружи го поканете), запознайте го с приятелите на които държите и когато го представяте не оставайте и капка съмнение, че това е човека с когото живеете и когото обичате (никога не го представяйте като „един познат”), не се отдалечавайте когато телефона ви звънне, освен ако ситуацияте не го изисква... Покажете му, че може да ви има 100% доверие! Ако той въпреки това ви ревнува... или се примирете или се разделете. Ревността е чувство с което никой не може да се бори, у някои индивиди е заложена J

Финансовите проблеми са най-глупавата причина една двойка да се раздели, но историята помни прекалено много такива случай. Всеки от нас иска да притежава материални блага, но от кого е редно да ги искаме? Длъжен ли е човека с когото живеем да осигурява всичките ни прищевки? Длъжни ли сме ние да осигуряваме неговите? Възможно ли е човек работещ на заплата да притежава достатъчно пари за да си купи всичко което поиска? И не се ли увеличават нуждите и желанията по-бързо от финансовите възможности? Има ли хора които могат да кажат, че имат прекалено много пари и не се нуждаят от повече? Сигурно има, но ние не сме едни от тях. Ако имате покрив над главата, ако имате нормална храна и чисти и здрави (прилични) дрехи, ако можете да си позволите дори мобилен телефон значи не сте на ръба на бедността. Искайте още, така човек върви напред, но не го искайте само от човека с когото живеете, искайте го повече от себе си. Нормално е двама души да изкарват различни заплати, това е обвързано с много фактори. Вие сами решавате каква част от приходите си да споделяте с партньора си.

Говорете за ежедневните проблеми, но не прекалявайте. Приятеля ви се интересува от това как е минал работния ви ден, но не иска цяла вечер да обсъждате само и единствено това. Както и вие искате да чуете за неговите проблеми, но дори и те не са центъра на света. Всъщно ваша работа е за какво да си говорите, важното е да има комуникация, която е приятна и за двамата. Не прекалявайте с подробности, които на партньора ви са му досадни. Не, че ще се раздели с вас заради това, но рискувате да започне да заспива на дивана в хола докато вие не сте си довършили изречението.

Има още много неща които биха могли да съсипят една връзка ако и двамата не ги разбират по един и същи начин, но сега не мисля да пиша за тех. Приятеля ми се прибира от работа и смятам, че е време да опитам някой от горе описаните съвети... Шегувам сееее......:) При нас тези неща помагат, споделете във вашата връзка кое помага и с кое вашата вдойка не може да се справи.

Преместено на http://lusiantonova.blogspot.com/



Тагове:   връзка,   Могат,


Гласувай:
0



1. анонимен - doverie. . . mnogo darja na nego, ...
13.02.2009 12:49
doverie...mnogo darja na nego, uvajenie, kompromisi,nejnost, vnimanie, priqtelstvo, spodelqne, razgovori... mnogo mogat da badat ne6tata... shodni razbiraniq za jivota.....tarpenie.., savmestni griji pri otglejdaneto na decata..... li4no nie za tezi bitovizmi koito si izredila ne se karame.... vseki ima svoi zadaljeniq i si gi spazva... naprimer... sina mi izhvarlq kofata za bokluk, da6terq mi pazaruva, az se zanimavam s domakinstvaneto.., moqt maj se zanimava s finansiite na semeistvoto.... vseki si ima zadaljeniq.....nooooooooooooooo trqbva da ima vinagi lubov i obi4.. bez tqh nemoje.... edno semeistvo vinagi se ru6i..bez tqh..
цитирай
2. prostitutkata - Скъпа, тебе като те гледам много си ...
13.02.2009 19:45
Скъпа, тебе като те гледам много си постигнала от първия си пост до сега... Че чак и съвети даваш :))) Забравила си кога рева, че ти изневерява, че те лъже бла, бла, бла. Сега за толкова кратко и перфектен живот си намери и перфектен мъж.
Поздравления :))
цитирай
3. анонимен - една връзка
14.02.2009 01:30
Ами трябва да се набират някак си читатели. Иначе е фрустрирана.
цитирай
4. dusha - :)
14.02.2009 14:44
поздравления за прекрасната тема!
цитирай
5. lusiantonova - Dusha, благодаря ти от сърце. А на ...
14.02.2009 16:56
Dusha, благодаря ти от сърце. А на Prostitutkata благодаря, че е прочела дори и първия ми пост :))Би ли коментирала и другите, моля? Мнението ти е важно за мен.
цитирай
6. viki11 - Няма нужда от много писане. Ако н...
14.02.2009 22:17
Няма нужда от много писане.
Ако наистина една връзка има шанс, то е защото двамата са разумни, поне единия. И бих казала, ако обичаш някого дори седящ на тоалетната чиния, той не ти изглежда смешен, скучен, или някакъв. Т.е. приемаш го реален. Не измислен.
Иначе докато правиш компромисите с очакванията си и реалността ще го нараниш, много.
цитирай
7. анонимен - !
15.02.2009 12:22
Стоенчо, не се заяждай с жената.Бъди кавалер.Люси този с ник Проститутка е един Стоенчо и е гуру от Пловдив, мисли се за Достоевски.
цитирай
8. lusiantonova - Ха ха ха, вярно ли? Поздрави, Сто...
15.02.2009 13:13
Ха ха ха, вярно ли? Поздрави, Стоенчо :) Хубав ден Gen :)
цитирай
9. анонимен - не се самозалъгвай, мила
27.02.2009 16:26
Статията ти е готина, но си мисля че си в началната фаза на любовта, не се отчайвай, но знай че всяко нещо има начало и край,т.е. обичта ти е до време, после ще видиш - ще ти омръзне този човек, съжалявам че ти казах истината, но това е чистата истина, няма вечна любов. Но ти не се притеснявай - ще си намериш нова, която също ще има начало и край. Бъди щастлива в кратките мигове на любовите и търси нови.
цитирай
10. анонимен - баси тъпотията е тук пффф
28.02.2009 15:07
ебане му е майката. Докато го има, нема да има проблеми. Ае, ебете се!
цитирай
11. lusiantonova - Анонимен 10)
28.02.2009 15:52
Еби се ти...
цитирай
12. lusiantonova - Анонимен 9)
28.02.2009 15:53
Предполагам, не СИГУРНА СЪМ, че грешиш!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lusiantonova
Категория: Тя и той
Прочетен: 52730
Постинги: 8
Коментари: 80
Гласове: 224
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930